Profiel

Profiel

Mijn naam is Kelly Lemmens en ik woon samen met mijn vriend en zoontje in het mooie Bergeijk.

Jurist, mediator, kindercoach

Jurist
In 2013 ben ik afgestuurd aan de Universiteit van Tilburg voor de opleiding Rechtsgeleerdheid. Van huis uit ben ik jurist en ik heb een aantal jaren werkervaring opgedaan in het notariaat en in de advocatuur. Tijdens mijn loopbaan heb ik mij vooral bezig gehouden met het familierecht en dat is ook waar mijn hart ligt. Helaas heb ik geconstateerd dat er nogal wat conflicten rijzen in de familiaire kringen en dat partijen niet meer samen aan tafel kunnen om te praten en eventueel afspraken te maken. Ik vind het mooi om te zien als partijen er wel nog samen uit willen komen en het is voor mij een uitdaging als ik, als mediator, daar een rol bij zou kunnen spelen.

Mediator
Mijn interesse voor mediation is ontstaan tijdens mijn werk als juridisch medewerker op het gebied van het familierecht. Ik heb intussen een opleiding gevolgd tot mediator en ik ben gecertificeerd familiemediator. Tijdens de opleiding tot familiemediator heb ik onder andere veel kennis en ervaring opgedaan met betrekking tot de gespreksvoering met kinderen.

Kindercoach
Naast jurist en (familie)mediator ben ik gediplomeerd kindercoach. Tijdens deze opleiding heb ik veel geleerd over de psychologische gespreksvoering met kinderen, de ontwikkeling van een kind en opvoeding-/ontwikkelingsproblemen.

Vrijwilliger BOR (Begeleide OmgangsRegeling)
Als vrijwilliger bij Humanitas BOR bied ik praktische hulp bij het nakomen van de afspraken over de omgangsregeling. Hierbij kan het gaan om het aanwezig zijn bij een overdracht van de kinderen of het helpen met het halen en brengen van de kinderen. Indien ouders dit wensen, kunnen ze aan mij ook tips vragen over hoe ze het met de kinderen kunnen hebben over de scheiding of verbreking van de samenleving. Bovendien kunnen ze bij mij terecht over andere opvoedvragen, zoals ‘Hoe ga ik om met het stellen van grenzen?’. Voordat ik bij Humanitas als vrijwilliger aan de slag mocht gaan, heb ik allerlei trainingen gevolgd, waarvan ik certificaten heb ontvangen.

Het mooie is dat alles raakvlakken met elkaar heeft en ik in het in mijn dagelijkse praktijk allemaal kan toepassen, zodat ik geen keuzes hoeft te maken, maar elke dag bezig mag zijn met datgene waar mijn hart ligt, het zoeken naar oplossingen voor conflicten waar alle partijen zich goed bij voelen en waarbij ook zeker de belangen van de kinderen niet uit het oog worden verloren.